Firma Winiary oferuje nam szereg pysznych „Pomysłów na… zupę”, a ja z tych produktów oczywiście chętnie korzystam. Kolorowe i estetyczne opakowanie skrywa z jednej strony składniki bazy do zupy, z drugiej zaś mieszankę przyprawową. Oczywiście mamy też podaną na opakowaniu listę zakupów i zrozumiałą instrukcję przygotowania potrawy.
Ach… no i dziś robimy węgierską zupę gulaszową;)
Potrzebne składniki:
Przygotowanie: Mięso kroimy w cienkie paski, wrzucamy do garnka z rozgrzanym olejem i smażymy ok. 5min. Dodajemy koncentrat, przesmażamy. Dodajemy zawartość większej saszetki (baza do zupy), dokładnie mieszamy i wlewamy 1l wody, oraz wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i paprykę. Całość gotujemy ok. 30min (do miękkości warzyw), od czasu do czasu mieszając, by się nie przypaliło. Pod koniec dodajemy zawartość mniejszej saszetki (przyprawy), dokładnie mieszamy, gotujemy jeszcze 5 min. Gotowe!
Nie spodziewałam się, że zupa będzie tak pyszna! Spokojnie można nią zastąpić nawet danie obiadowe, bo jest pożywna, ma gęstawą konsystencję. Dzięki przyprawom takim jak papryka i chilli jest idealna na jesień, bo przyjemnie rozgrzewa swoim ostrzejszym smakiem. Można też ją dowolnie modyfikować, dodając lub używając innych składników.
I tak np. zamiast mięsa gulaszowego można dać kiełbasę, zamiast papryki fasolkę szparagową lub pieczarki. Naprawdę rewelacyjna i z pewnością „Pomysł na… węgierską zupę gulaszową” jeszcze nieraz zagości w mojej kuchni.
Sidorowicz Karolina
A gdzie ja kupić bo ostatnio zniknęła z półek sklepowych a szkoda.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...