Wakacje z makaronem – szybko, tanio, smacznie i zdrowo

Przed nami letni okres urlopowy. Każdy planuje wyjazdy – jedni za granicę, inni w Polsce, nad morzem, na mazurach czy w górach. Każdy kraj i region ma swoje charakterystyczne dania i smaki. Podróżując musimy wziąć pod uwagę, że nasze kubki smakowe będą szalały. Jedni to lubią inni niekoniecznie. Dla osób, które mimo wszystko nie lubią zmian jest produkt, który sprawdzi się w każdej kuchni i jest dostępny praktycznie we wszystkich kartach menu na świecie – makaron. 

Składniki: 

  • Międzybrodzki Makaron świderek – 500 g 
  • Tuńczyk kawałki w sosie własnym – 2 puszki 
  • Pomidorki koktajlowe – 10 szt. 
  • Natka pietruszki 
  • Szczypior 
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Następnie myjemy warzywa. Pomidorki kroimy na połówki, a szczypior drobno siekamy. Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na to dajemy kawałki tuńczyka z puszki i dekorujemy warzywami. Całość doprawiamy do smaku.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
iwona m. (94.254.209.*)    |    22.06.2015 godz.15:34

Naprawde proste i brzzmi kuszaco

  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Pierwszy raz w gabinecie? Czas na mezoterapię!

Jeszcze kilkanaście lat temu medycyna estetyczna kojarzona była z możliwościami zarezerwowanymi dla ludzi bogatszych. Dziś jej osiągnięcia znajdują się w ...

Atopowe zapalenie skóry – te fakty musisz znać!

Atopowe zapalenie skóry to jedna z najczęściej rozpoznawalnych chorób skóry, mimo to wciąż powszechnie funkcjonuje wiele mitów, które należy obalić. Jedno ...

Nie bój się retinolu!

O jego zaletach możemy opowiadać bez końca! Stosowany w kosmetykach potrafi przynosić znakomite efekty! Jednak do kuracji z retinolem należy się właściwie ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja