Wakacje z makaronem – szybko, tanio, smacznie i zdrowo

Przed nami letni okres urlopowy. Każdy planuje wyjazdy – jedni za granicę, inni w Polsce, nad morzem, na mazurach czy w górach. Każdy kraj i region ma swoje charakterystyczne dania i smaki. Podróżując musimy wziąć pod uwagę, że nasze kubki smakowe będą szalały. Jedni to lubią inni niekoniecznie. Dla osób, które mimo wszystko nie lubią zmian jest produkt, który sprawdzi się w każdej kuchni i jest dostępny praktycznie we wszystkich kartach menu na świecie – makaron. 

Składniki: 

  • Międzybrodzki Makaron świderek – 500 g 
  • Tuńczyk kawałki w sosie własnym – 2 puszki 
  • Pomidorki koktajlowe – 10 szt. 
  • Natka pietruszki 
  • Szczypior 
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Następnie myjemy warzywa. Pomidorki kroimy na połówki, a szczypior drobno siekamy. Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na to dajemy kawałki tuńczyka z puszki i dekorujemy warzywami. Całość doprawiamy do smaku.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
iwona m. (94.254.209.*)    |    22.06.2015 godz.15:34

Naprawde proste i brzzmi kuszaco

  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Kwasy w pielęgnacji zimowej - które wybrać i jak ...

Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...

Pogotowie kosmetyczne - regeneracja skóry zimą

Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...

Wyjątkowe zestawy prezentowe na każdą kieszeń - podaruj ...

Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...

  POPULARNE  
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najdroższych perfum świata