Wakacje z makaronem – szybko, tanio, smacznie i zdrowo

Przed nami letni okres urlopowy. Każdy planuje wyjazdy – jedni za granicę, inni w Polsce, nad morzem, na mazurach czy w górach. Każdy kraj i region ma swoje charakterystyczne dania i smaki. Podróżując musimy wziąć pod uwagę, że nasze kubki smakowe będą szalały. Jedni to lubią inni niekoniecznie. Dla osób, które mimo wszystko nie lubią zmian jest produkt, który sprawdzi się w każdej kuchni i jest dostępny praktycznie we wszystkich kartach menu na świecie – makaron. 

Składniki: 

  • Międzybrodzki Makaron świderek – 500 g 
  • Tuńczyk kawałki w sosie własnym – 2 puszki 
  • Pomidorki koktajlowe – 10 szt. 
  • Natka pietruszki 
  • Szczypior 
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Następnie myjemy warzywa. Pomidorki kroimy na połówki, a szczypior drobno siekamy. Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na to dajemy kawałki tuńczyka z puszki i dekorujemy warzywami. Całość doprawiamy do smaku.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
iwona m. (94.254.209.*)    |    22.06.2015 godz.15:34

Naprawde proste i brzzmi kuszaco

  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Pielęgnacja zaczyna się od kąpieli

Pierwszą czynnością pielęgnacyjną w naszym życiu jest kąpiel. Począwszy od tej, pełnej symboliki, oczyszczającej, tuż po narodzinach, aż po codzienny rytuał ...

Pięć sposobów na skórę naczynkową

Skóra naczynkowa to problem wielu kobiet. Na ich powstanie wpływa wiele czynników – estrogeny, menopauza, fototyp skóry i inne, ale niezależnie od powodu ich ...

Jak poprawić kondycję skóry?

Jeśli usilnie staramy się zapobiec przebarwieniom, nawrotom zmian trądzikowych czy wreszcie pojawianiu się zmarszczek, polegając jedynie na podstawowej pielęgnacji ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja