Truskawkowa lemoniada

Składniki:

  • 400 ml wody (najlepiej mineralnej)
  • 70-90 g granulowanego cukru
  • skórka z jednej cytryny
  • 150 g świeżych truskawek
  • 100 ml soku z cytryny (mniej więcej z dwóch cytryn)

Przygotowanie:

  1. Zagotuj w rondelku wodę z cukrem i skórką z cytryny. Dobrze wymieszaj, żeby cukier się rozpuścił.
  2. Zdejmij rondelek z ognia i odstaw w chłodne miejsce.
  3. Przelej schłodzoną miksturę przez sito.
  4. W blenderze zmiksuj truskawki z sokiem cytrynowym.
  5. Przelej truskawkowy mix przez sitko.
  6. Dodaj schłodzoną miksturę z rondelka.
  7. Wstaw do lodówki na godzinę.
  8. Podawaj w szklankach albo słoiczkach wypełnionych do połowy lodem i udekorowanych plasterkami truskawek.

(przepis i fotografie : www.pinterest.com)

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Pierwszy raz w gabinecie? Czas na mezoterapię!

Jeszcze kilkanaście lat temu medycyna estetyczna kojarzona była z możliwościami zarezerwowanymi dla ludzi bogatszych. Dziś jej osiągnięcia znajdują się w ...

Atopowe zapalenie skóry – te fakty musisz znać!

Atopowe zapalenie skóry to jedna z najczęściej rozpoznawalnych chorób skóry, mimo to wciąż powszechnie funkcjonuje wiele mitów, które należy obalić. Jedno ...

Nie bój się retinolu!

O jego zaletach możemy opowiadać bez końca! Stosowany w kosmetykach potrafi przynosić znakomite efekty! Jednak do kuracji z retinolem należy się właściwie ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja