Świąteczne biscotti z żurawiną i pistacjami

Składniki:

  • Mąka Lubella Puszysta Tortowa 250 g
  • jajko
  • 100 g cukru
  • 100 g zielonych nie solonych pistacji
  • 70 g żurawiny
  • ziarenka z 1 laski wanilii
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie: Jajka ubijamy mikserem z cukrem i ziarenkami wanilii. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz bakalie - wszystko razem mieszamy.Z ciasta formujemy podłużny wałek w formie chlebka na około 20 cm. Układamy go na blasze i pieczemy w 170 stopniach przez 20 minut, aż się zrumieni.Po tym czasie wyjmujemy wypiek i studzimy. Kroimy wszystko na kromki i ponownie wkładamy do piekarnika, tym razem na 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Lato jak na dłoni, czyli 5 najgorętszych trendów w ...

Ciekawi Cię, jaki manicure będzie najmodniejszym dodatkiem sezonu? Spieszymy z odpowiedzią i mamy przepis na pięć top stylizacji paznokci, które latem skradną ...

Brak pomysłów na urlop? Oto najciekawsze miejsca w Polsce ...

Malownicze wybrzeże, bardziej wymagające kondycyjnie góry, urokliwe Pojezierze Mazurskie czy leśne dukty wśród kapliczek i świątyń. Polska oferuje wielbicielom ...

Dieta wegetariańska dla dzieci - zdrowa, czy nie?

Dieta wegetariańska budzi sporo kontrowersji jeśli chodzi o żywienie dorosłych, trudno się więc dziwić, że kiedy wspomina się o wykluczeniu mięsa z diety ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja