Cesarz Oktawian August mawiał: Zrób to zanim ugotują się szparagi, co oznaczało, aby zrobić coś jak najszybciej. Historia szparagów sięga starożytności, ich wizerunek obecny jest na sarkofagach sprzed 5 tysięcy lat. Pyszne, zdrowe i lekkostrawne warzywo doskonale komponuje się z wieloma daniami. W połączeniu z podsmażonym kurczakiem i makaronem stanowi doskonałą propozycję na pożywny posiłek, który nie wymaga zbyt dużych nakładów pracy i czasu.
Składniki:
Przygotowanie: Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Po umyciu szparagów pozbywamy się końcówek poprzez odłamanie. Podczas gotowania szparagów pamiętajmy, że miękną od głowy, dlatego ustawiamy je w wysokim garnku, luźno związane, tak aby główki wystawały ponad poziom wody i gotujemy 2-3 minuty. Umyte pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na koniec wykładamy na talerz makaron, podsmażonego kurczaka oraz ugotowane szparagi. Całość dekorujemy pomidorkami, świeżym tymiankiem i doprawiamy.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...