Myślę: sos sojowy, widzę: aromatyczne pieczone mięso, porządnie wcześniej zamarynowane. Kiedy więc w moje ręce wpadł Sos Sojowy Ciemny Blue Dragon mogłam dać upust swojej wyobraźni i wyczarować porządny kawałek wieprzowinki.
Do jej przygotowania potrzebne będą:
Moje wrażenia: Sos zamknięto w szklanej butelce o pojemności 150 ml – ilość idealna, wiadomo przecież że nie jemy go na co dzień a po otwarciu możemy przechowywać go tylko miesiąc. Wygodny korek niekapek ułatwia dawkowanie, mamy pewność że nie „przedawkujemy” sosu. Ma bardzo intensywny smak i aromat – już odrobina nadaje potrawom niepowtarzalnego szlifu. Produkt doskonale nadaje się zarówno do marynat, pieczenia, smażenia, jak i dodatek do wszelkiej maści sosów czy dresingów. Polecam spragnionym odrobiny Orientu na stole.
Skład sosu: woda, cukier, sól, ekstrakt sosu z soi (9%) (woda, wyciąg z soi, mąka pszenna, sól), barwnik: karmel amoniakalny; regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Agnieszka Wysocka
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...