Zimą częściej mam ochotę na pikantniejsze potrawy. To chyba chęć rozgrzania od środka naszego przemarzniętego przy tej pogodzie organizmu:) A wiadomo że nic nie zrobi tego lepiej niż jakiś smaczny pikantny sos z odrobiną mięsa. Dlatego dziś sięgnęłam po Sos Seczuański Pikantny Pomidorowy od Blue Dragon.
Moje składniki:
SMACZNEGO:)
Moje wrażenia: Zgrabna saszetka sosu (120 g) pozwala na przygotowanie porcji idealnej dla dwojga. Ciut brakuje jakiegoś łatwego otwierania – to duże ułatwienie, nie trzeba kombinować z nożyczkami bądź nożem. Producent niestety o tym nie pomyślał. Można się spodziewać że sos będzie dość ostry, na opakowaniu uprzedzają nas o tym 2 z 3 możliwych papryczek. Jednak dodatek świeżych pomidorów idealnie równoważy smak, nie musimy przełykać sosu z uczuciem wypalania gardła ;) Ma dobrą konsystencję, jest aksamitny i niezbyt rzadki. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę! Na pewno sięgnę po niego znowu :)
Składniki sosu: woda, pasta pomidorowa (16%), cukier, cebula, ocet ryżowy (6%), pasta chilli (3%), (papryka chilli, sól, kwas octowy), olej rzepakowy, sos sojowy jasny (2%) (woda, sól, ziarna soi, prażona pszenica, cukier), czosnek, imbir, skrobia kukurydziana, kolendra, sól, bazylia, przyprawy.
Agnieszka Wysocka
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...