Ser, boczek i makaron!

W wielu przypadkach szybko i łatwo oznacza również pysznie! Tak właśnie jest w przypadku makaronu z serem i boczkiem w delikatnym, mlecznym sosie. Danie serwowane w małych miseczkach pięknie zaprezentuje się podczas każdej kolacji. 

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron kolanka – 250 g
  • Starty żółty ser – ok. 1 szklanki
  • Boczek – 5 plastrów
  • Mleko – 2 szklanki
  • Masło – 1 łyżka
  • Natka pietruszki/szczypiorek
  • Sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa 

Przygotowanie: Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu, a następnie odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Do małego garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, sól i gałkę muszkatołową. Całość gotujemy, aż zrobi się sos.  Dodajemy starty ser i mieszamy. Zdejmujemy garnek z gazu i czekamy około 5 minut. Na rozgrzanej patelni smażymy boczek. W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki (makaron, sos i boczek). Na koniec posypujemy wszystko natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Nie bój się retinolu!

O jego zaletach możemy opowiadać bez końca! Stosowany w kosmetykach potrafi przynosić znakomite efekty! Jednak do kuracji z retinolem należy się właściwie ...

Kosmetyczna wyprawka – niezbędnik dla mamy i dziecka

Oczekując przyjścia na świat pierwszego dziecka większość przyszłych mam czyta różnego rodzaju poradnikii artykuły zawierające listy niezbędnych produktów ...

Wyjazd z małym dzieckiem w góry

Wybierasz się z dzieckiem na narty? Nie zapomnij o zabraniu odpowiednich preparatów do pielęgnacji. Te przygotowane specjalnie na niskie temperatury, w górach ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja