Składniki na sałatkę:
Przygotowanie krewetek: Na gorący olej RAPSO, wrzucić krewetki, posolić je, popieprzyć, dorzucić 2 ząbki czosnku (przepuszczone przez praskę) i garść naci pietruszki. Podsmażyć aż krewetki się zwiną.
Przygotowanie dipu do sałatki: 2 łyżeczki płynnego miodu, 1 łyżeczkę musztardy, 2 łyżki oleju rapso, pieprz i sól (do smaku) wszystko razem zmieszać.
Przygotowanie sałatki: Rozłożyć mix sałat, na nią pokrojone dodatki warzywne w ilości jaką lubimy. Na gorę wykladamy krewetki, polewamy dipem i posypujemy garścią nasion.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...