Leniwe sobotnie popołudnie – kocyk, aromatyczna herbata, dobra książka. Telefon. Znajomi są w okolicy ,dawno się nie widzieliśmy, będą za 15 minut. Pędzę zrobić przegląd kuchennych szafek i lodówki – koniec miesiąca więc i zapasy skromne ;) Będą kabanosy zapiekane z serem w cieście francuskim i sałatka, doprawiona przyprawą Sałatka Włoska Kotanyi, z nią mam pewność że będzie smakowała pysznie.
Składniki sałatki:
Przygotowujemy sos – zawartość saszetki mieszamy z wodą, oliwą i octem, odstawiamy na kilka minut. Następnie wlewamy do przygotowanych składników i delikatnie mieszamy. Gotowe do podania :)
Moje wrażenia: Sałatka Włoska Kotanyi to mix kojarzący mi się ze słoneczną Italią – wyczuć można wyraźnie bazylię i oregano a także pomidory i czosnek. Zawartość saszetki wystarcza do przygotowania sałatki dla 3-4 osób w niezwykle prosty i ekspresowy sposób. Dzięki niej nawet z najbardziej banalnych składników wyczarujemy smaczne danie. Jak wszystkie w tej serii w 100 % z naturalnych składników, bez konserwantów – polecam :)
Skład mieszanki: Maltodekstryna (rodzaj skrobi ziemniaczanej, stosowanej jako środek zapobiegający krystalizacji), cukier, sól jodowana, pomidory granulowane, czosnek, skrobia ziemniaczana, bazylia, cebula, oliwki czarne, oregano, olej roślinny, pietruszka, szczypior, koper.
Agnieszka Wysocka
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...