Składniki:
Przygotowanie: Cukinię dokładnie umyj, odetnij wierzch na wysokości 2 cm i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz do miękkości w temp. 180 stopni. Na rozgrzaną patelnię wlej olej rzepakowy Rapso, dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i szynkę pokrojoną w słupki. Całość smaż, aż będą chrupiące. Kaszę kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu. Do miski włóż kaszę, pomidorki, kiełbasę, szynkę i kilka malin. Dopraw do smaku octem balsamico, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Upieczoną cukinię napełnij sałatką, skrop olejem rzepakowym Rapso i podawaj.
Świetny pomysł! uwielbiam jadalne naczynia! Oprócz chlebka, w którym podajemy żurek oraz dyni i cukinii można jeszcze wykorzystać kapustę - w liściach tworzących miseczkę dostałam w Halce pyszne danie.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...