Moja tęsknota za latem i wakacyjną labą wzrasta wprost proporcjonalnie do ilości śniegu pojawiającego się za oknem ;) Aby więc choć na moment poczuć się jak w środku upalnego lata postanowiłam dziś wypróbować kolejną nowość w mojej kuchni – to Sałatka Grecka od Kotanyi.
Do jej przyrządzenia użyłam:
Skład mieszanki: cukier, maltodekstryna (rodzaj skrobi ziemniaczanej, stosowanej jako środek zapobiegający krystalizacji), sól jodowana, cebula, skrobia ziemniaczana, czosnek, zioła sałatkowe (pietruszka, cebula, szczypior, koper), pietruszka, olej roślinny, bazylia, kurkuma, lubczyk.
Agnieszka Wysocka.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...