Dziś w mojej kuchni testujemy ryż BRITTA . Mieszanka ryżu dzikiego i parboiled . Opakowanie ma dwa woreczki po 100g.
Ryż wspaniale nadaje się do sałatek i na ciepło.
Składniki:
Przygotowanie:
Ryż biały i dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Na patelni na łyżce oliwy z oliwek podsmażamy ryż, dodajemy przyprawę uniwersalną, pieprz i odcedzony groszek. Dodajemy posiekana natkę mieszamy. Jajka gotujemy na twardo obieramy i siekamy. Bakłażana kroimy w plasterki , kiełbasę białą kroimy w plasterki. Kiełbasę i bakłażana grillujemy na patelni. Ryż serwujemy posypany jajkiem . Dodajemy plasterki u grillowanej kiełbasy i bakłażana.
Ryż dziki&parboiled - jest niezwykłą mieszanką złocistego ryżu parboiled i oryginalnego w smaku ryżu dzikiego. Łagodność ryżu parboiled została uzupełniona wyrazistym orzechowym aromatem ryżu dzikiego dzięki czemu uzyskaliśmy nie tylko kompozycję o wyrafinowanym smaku ale także o wysokich wartościach odżywczych. Mieszanka ta stanowi idealny dodatek do wykwintnych dań, najlepiej komponuje się z dziczyzną, rybami, rakami czy owocami morza.
Ewa Sidor
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...