Roladki wieprzowe

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 3 parówki
  • kilka liści włoskiej kapusty
  • jajko
  • kajzerka
  • szklanka mleka
  • sól,
  • pieprz
  • cebula
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Liście kapusty dokładnie zblanszuj we wrzątku, parówki przekrój na pół i owiń w kapustę.
  2. Bułkę namocz w mleku, a cebulę drobno posiekaj. Mięso najlepiej połącz z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulą, przypraw solą i pieprzem, następnie dokładnie wymieszaj.
  3. Masę mięsną  podziel na np. 6 części. Każdą z nich rozpłaszcz na spory placek i owiń kapustę z parówką. Całość dokładnie zlep.
  4. Smaż na patelni przez około 30 do 45 minut na złoty kolor. Panierka ma być chrupiąca.
  5. Roladki możesz podać z mizerią, ziemniaczkami posypanymi koperkiem i szczypiorkiem.
Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
5 najskuteczniejszych koreańskich masek w płachcie, ...

Jadąc na urlop, najchętniej spakowałabyś tylko kostium kąpielowy, a do pielęgnacji krem z filtrem. O ile minimalizm w modzie letniej jest ok, o tyle w pielęgnacji ...

Jak dostarczyć organizmowi odpowiednie zapotrzebowanie na ...

Idzie lato, a w raz z nim większość z nas w mniejszym bądź większym stopniu postanowiła zadbać o swoją kondycję fizyczną. Czy pamiętamy, o tym, żewicząc ...

Niezbędnik biwakowicza – Jak przygotować się na ...

Na przestrzeni lat biwakowanie stało się jedną z najpopularniejszych form spędzania czasu na łonie natury. Taka forma odpoczynku coraz częściej wybierana jest nie ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja