Roladki wieprzowe

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 3 parówki
  • kilka liści włoskiej kapusty
  • jajko
  • kajzerka
  • szklanka mleka
  • sól,
  • pieprz
  • cebula
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Liście kapusty dokładnie zblanszuj we wrzątku, parówki przekrój na pół i owiń w kapustę.
  2. Bułkę namocz w mleku, a cebulę drobno posiekaj. Mięso najlepiej połącz z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulą, przypraw solą i pieprzem, następnie dokładnie wymieszaj.
  3. Masę mięsną  podziel na np. 6 części. Każdą z nich rozpłaszcz na spory placek i owiń kapustę z parówką. Całość dokładnie zlep.
  4. Smaż na patelni przez około 30 do 45 minut na złoty kolor. Panierka ma być chrupiąca.
  5. Roladki możesz podać z mizerią, ziemniaczkami posypanymi koperkiem i szczypiorkiem.
Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Pielęgnacja zaczyna się od kąpieli

Pierwszą czynnością pielęgnacyjną w naszym życiu jest kąpiel. Począwszy od tej, pełnej symboliki, oczyszczającej, tuż po narodzinach, aż po codzienny rytuał ...

Pięć sposobów na skórę naczynkową

Skóra naczynkowa to problem wielu kobiet. Na ich powstanie wpływa wiele czynników – estrogeny, menopauza, fototyp skóry i inne, ale niezależnie od powodu ich ...

Jak poprawić kondycję skóry?

Jeśli usilnie staramy się zapobiec przebarwieniom, nawrotom zmian trądzikowych czy wreszcie pojawianiu się zmarszczek, polegając jedynie na podstawowej pielęgnacji ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja