Roladki wieprzowe

Składniki:

  • 0,5 kg mielonego mięsa
  • 3 parówki
  • kilka liści włoskiej kapusty
  • jajko
  • kajzerka
  • szklanka mleka
  • sól,
  • pieprz
  • cebula
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Liście kapusty dokładnie zblanszuj we wrzątku, parówki przekrój na pół i owiń w kapustę.
  2. Bułkę namocz w mleku, a cebulę drobno posiekaj. Mięso najlepiej połącz z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulą, przypraw solą i pieprzem, następnie dokładnie wymieszaj.
  3. Masę mięsną  podziel na np. 6 części. Każdą z nich rozpłaszcz na spory placek i owiń kapustę z parówką. Całość dokładnie zlep.
  4. Smaż na patelni przez około 30 do 45 minut na złoty kolor. Panierka ma być chrupiąca.
  5. Roladki możesz podać z mizerią, ziemniaczkami posypanymi koperkiem i szczypiorkiem.
Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Nie bój się retinolu!

O jego zaletach możemy opowiadać bez końca! Stosowany w kosmetykach potrafi przynosić znakomite efekty! Jednak do kuracji z retinolem należy się właściwie ...

Kosmetyczna wyprawka – niezbędnik dla mamy i dziecka

Oczekując przyjścia na świat pierwszego dziecka większość przyszłych mam czyta różnego rodzaju poradnikii artykuły zawierające listy niezbędnych produktów ...

Wyjazd z małym dzieckiem w góry

Wybierasz się z dzieckiem na narty? Nie zapomnij o zabraniu odpowiednich preparatów do pielęgnacji. Te przygotowane specjalnie na niskie temperatury, w górach ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja