Lubicie sezon grillowy? – ja bardzo, ubolewam tylko że jest taki krótki ;) To marynowane mięsko delikatnie przypieczone, pyszne sałatki i, co najważniejsze, konsumpcja na świeżym powietrzu J A co zrobić kiedy najdzie nas ochota na dania z grilla w środku zimy? Nic prostszego – wystarczy sięgnąć po Przyprawę Gruboziarnistą Stek od Prymatu. Dziś właśnie z jej pomocą zaserwowałam rodzinie pyszny obiad pachnący latem :)
Składniki:
Moje wrażenia: Pierwszy raz zetknęłam się z tą przyprawą i żałuję że nie odkryłam jej wcześniej. Zgodnie z nazwą zawiera naprawdę spore kawałki ziół i przypraw a smak jest ciekawie skomponowany. Nie jest zbyt ostra, pomimo dodatku chili, smakuje nawet dzieciom. Świetnie marynuje mięso, dzięki niej po upieczeniu jest ona kruche i doskonale smakuje. Przyprawa nie zawiera glutaminianu sodu i konserwantów. Na pewno sięgnę po nią ponownie!
Skład mieszanki: papryka słodka, gorczyca biała, majeranek, jałowiec, kolendra, pieprz czarny, rozmaryn, chili, kurkuma, tymianek, ziele angielskie, a także sól, warzywa suszone takie jak czosnek, cebula i marchew.
Agnieszka Wysocka
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...