Pomysłowa zupa szparagowa

Wyjątkowo smaczna skarbnica składników odżywczych – tak można określić zupę ze szparagów z makaronem. Tym niezwykłym pomysłem możemy zaskoczyć naszych gości, zadbać by ich podniebienia oszalały i na długo zapamiętały tę charakterystyczną kompozycję smaków.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250 g 
  • wiązka białych szparagów 
  • sos sojowy - 1 łyżeczka 
  • śmietanka słodka 18% -100 ml 
  • śmietana kwaśna 18% - 100 ml 
  • masło - 1 łyżka 
  • mąka - 1 łyżeczka 
  • sól
  • cukier
  • biały pieprz

Wykonanie: Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Szparagi obieramy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągamy, a dolne części miksujemy z wodą, w której się gotowały. Przecieramy przez sito, aby pozbyć się łyk, dodajemy sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany łączymy z mąką, hartujemy niewielką ilością zupy i wszystko łączymy. Na koniec dodajemy szparagi z główką i makaron.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Jak załagodzić atopowe zapalenie skóry?

Wszystkie osoby z AZS doskonale wiedzą, że pielęgnacja skóry atopowej nie należy do łatwych zadań. Istnieją jednak skuteczne sposoby na złagodzenie objawów ...

Cera bez skazy – jak walczyć z niedoskonałościami?

Każdej z nas zależy na idealnej cerze, jednak w większości przypadków osiągnięcie tego celu nie jest wcale proste. Widoczne przebarwienia, naczynka lub ślady po ...

5 sposobów na zdrowe i mocne paznokcie!

Łamliwe paznokcie, podobnie jak wypadające włosy, są powodem zmartwień niejednej kobiety. Piłowanie tylko w jedną stronę, stosowanie serum wzmacniającego i ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja