Pomysłowa zupa szparagowa

Wyjątkowo smaczna skarbnica składników odżywczych – tak można określić zupę ze szparagów z makaronem. Tym niezwykłym pomysłem możemy zaskoczyć naszych gości, zadbać by ich podniebienia oszalały i na długo zapamiętały tę charakterystyczną kompozycję smaków.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron krajanka – 250 g 
  • wiązka białych szparagów 
  • sos sojowy - 1 łyżeczka 
  • śmietanka słodka 18% -100 ml 
  • śmietana kwaśna 18% - 100 ml 
  • masło - 1 łyżka 
  • mąka - 1 łyżeczka 
  • sól
  • cukier
  • biały pieprz

Wykonanie: Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Szparagi obieramy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągamy, a dolne części miksujemy z wodą, w której się gotowały. Przecieramy przez sito, aby pozbyć się łyk, dodajemy sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło. Obie śmietany łączymy z mąką, hartujemy niewielką ilością zupy i wszystko łączymy. Na koniec dodajemy szparagi z główką i makaron.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Nie bój się retinolu!

O jego zaletach możemy opowiadać bez końca! Stosowany w kosmetykach potrafi przynosić znakomite efekty! Jednak do kuracji z retinolem należy się właściwie ...

Kosmetyczna wyprawka – niezbędnik dla mamy i dziecka

Oczekując przyjścia na świat pierwszego dziecka większość przyszłych mam czyta różnego rodzaju poradnikii artykuły zawierające listy niezbędnych produktów ...

Wyjazd z małym dzieckiem w góry

Wybierasz się z dzieckiem na narty? Nie zapomnij o zabraniu odpowiednich preparatów do pielęgnacji. Te przygotowane specjalnie na niskie temperatury, w górach ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja