W duecie z dynią
Pascal Brodnicki znalazł sposób na to, jak w ciekawy sposób zaserwować najmłodszym warzywa. Wystarczy przygotować placuszki, po które zwykle bardzo chętnie sięgają dzieciaki, i uzupełnić ich recepturę - dynią. Jest ona bardzo uniwersalnym warzywem, które wykorzystać możemy w różnoraki sposób w naszej kuchni, szczególnie jesienią. W formie placuszków, z dodatkiem sosu miętowo – jogurtowego, podbije podniebienia zarówno wszystkich milusińskich, jak i ich… rodziców!:
Składniki:
Sposób przygotowania: W miseczce rozmieszaj: jajka, startą dynię, pietruszkę, mąkę, sól i pieprz. Na patelni rozgrzej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj aż z tłuszczu znikną bąbelki – będzie to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Smaż placki o średnicy 4 cm przez 3 minuty z każdej strony. W międzyczasie wymieszaj jogurt z miętą, szczyptą soli i pieprzem. Podsmażone na złoto placuszki podawaj z sosem miętowo - jogurtowym.
Bon appétit!
Autorem przepisu jest Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...