Nadziewamy makaronem!

Jako że sezon na czerwone warzywa trwa, warto wykorzystać je do przygotowania czegoś ciekawego i pysznego. Mowa o nadziewanych makaronem pomidorach albo paprykach. Poniżej prezentujemy przepis, który w zależności od zapotrzebowania możemy zastosować do pomidorów lub papryki.

Składniki:

  • Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
  • Łopatka wieprzowa – 200 g
  • Boczek wędzony – 200 g
  • Cebula – 3 szt.
  • Olej – 3 łyżki
  • Masło – 1 łyżka
  • Papryka lub pomidor – 6 sztuk
  • Sól
  • Pieprz czarny i ziołowy
  • Natka pietruszki – 1 pęczek

Przygotowanie: cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego zmielony na maszynce boczek i łopatkę. Całość dusimy przez chwilę na patelni. Dodajemy przyprawy, ugotowany wcześniej na półtwardo Międzybrodzki Makaron ryż, posiekaną natkę pietruszki oraz masło. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym farszem napełniamy wydrążone papryki lub pomidory, przykrywamy ich wieczkiem i w temperaturze 160˚C pieczemy ok. 45 minut.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Niezbędnik narciarza

Wybierasz się na narty? To świetnie – spędzisz aktywnie kilka dni, zrelaksujesz się, naładujesz baterie. Do takiego wyjazdu musisz się dobrze przygotować. ...

Gotowa na sylwestra

Za chwilę powitamy nowy, 2020 rok! Jeszcze czas, choć coraz go mniej. Spokojnie, zdążysz! Dzięki kilku prostym zabiegom pielęgnacyjnym w sylwestrową noc poczujesz ...

Czarny bez i cynk - bezcenne dla zdrowia twojej rodziny

Czarny bez to jedna z najstarszych roślin leczniczych. Od wieków kwiaty i owoce czarnego bzu wykorzystuje się przy przeziębieniach, gorączce, zapaleniu krtani i ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja