Jesień potrafi być przygnębiająca. Zwłasza ta mokra, wietrzna i zimna. Zabiera resztki kolorów, moczy buty, zalewa stadiony:) Nie możemy się jednak poddać, wszak czeka nas prawie półroczny rozbrat ze słońcem. Co zrobić? Jak przetrwać? Dobra książka, dobra muza i powinno być dobrze. Jeśli jednak padamy ze zmęczenia, a po całym dniu spędzonym przed ekranem komputera, nasze oczy odmawiają tropienia literek, nie pozostaje nam nic innego jak tylko rozpieścić się kulinarnie. Żeby jedak sprawiło nam to przyjemność, nie możemy spędzić w kuchni dłużej niż 15 minut! A oto mój przepis na chandrę…
Składniki:Przygotowanie: Mleczko kokosowe ze szczyptą soli i cukrem pudrem, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy pokrojone w plasterki banany. Gotujemy około minuty i dodajemy łyżkę soku z pomarańczy. Przekładamy do miseczki. Posypujemy dowolnie (ja zawsze czekoladą albo skarmelizowanymi orzeszkami).
Następnie bierzemy koc, zapuszczamy genialny film "Kocha , lubi, szanuje" z samym Goslingiem lub "Vicky, Christina, Barcelona" z genialną muzyką i pałaszujemy banany, które nie tylko rozpieszczą nasze podniebienie, ale także świetnie poprawią nam humor, bowiem zawierają serotoninę, czyli hormon szczęścia:)
Smacznego!
Monika Koprowska-Ludwig
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...