Mini pulpeciki wołowe z imbirem w sosie sojowo-cytrynowym, pachnące świeżymi ziołami

Składniki:

  • wołowina mielona - 600 gramów 
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 60 mililitrów 
  • orzeszki piniowe lub inne - 60 gramów 
  • bazylia posiekana - 0.5 pęczków 
  • jajka, rozbełtane - 1 sztuka 
  • mąka pszenna - 60 gramów 
  • imbir tarty - 1 łyżeczka 
  • skórka z 1 limonki 
  • sól i pieprz do smaku 
  • sos tabasco kilka kropel 
  • sos sojowy jasny - 6 łyżek 
  • sok z 1 limonki 
  • posiekana kolendra - 1 łyżka

Sposób przygotowania: W miseczce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki i kolendrę. W dużej misce wymieszaj wołowinę, tabasco, orzeszki, bazylię, jajo, imbir, skórkę z limonki, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj całość i uformuj malutkie pulpeciki. Obtocz je delikatnie w mące. Podrzuć ostrożnie, aby pozbyć się nadmiaru mąki. Na rozgrzaną patelnię wlej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj aż z tłuszczu znikną bąbelki, jest to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Pulpety podsmażaj około 5 minut, odwracając od czasu do czasu. Kuleczki jedz, mocząc je w sosie.

Bon Appétit!

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Dieta wegetariańska dla dzieci - zdrowa, czy nie?

Dieta wegetariańska budzi sporo kontrowersji jeśli chodzi o żywienie dorosłych, trudno się więc dziwić, że kiedy wspomina się o wykluczeniu mięsa z diety ...

3 uciążliwe problemy z włosami, które możesz ...

Kondycja włosów i ich wygląd zależy od wielu czynników. Wpływa na nie przede wszystkim pielęgnacja, odpowiednia dieta, ale również Twój tryb życia. Często ...

Jedziesz na majówkę? Nie zapomnij tego zabrać

Niebawem majówka i kilka dni zasłużonego wypoczynku. Sprawdź, co może ci się przydać w mieście, a co, jeśli wyjeżdżasz na łono natury. Jak to się mówi: ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja