Składniki:
Sposób przygotowania: W miseczce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki i kolendrę. W dużej misce wymieszaj wołowinę, tabasco, orzeszki, bazylię, jajo, imbir, skórkę z limonki, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj całość i uformuj malutkie pulpeciki. Obtocz je delikatnie w mące. Podrzuć ostrożnie, aby pozbyć się nadmiaru mąki. Na rozgrzaną patelnię wlej Ramę Smaż jak szef kuchni. Poczekaj aż z tłuszczu znikną bąbelki, jest to znak, że uzyskał odpowiednią temperaturę do smażenia. Pulpety podsmażaj około 5 minut, odwracając od czasu do czasu. Kuleczki jedz, mocząc je w sosie.
Bon Appétit!
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...