Makaron Fusilli Con Verdue

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Fusilli
  • 0,5 słoika suszonych pomidorów
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 100 g świeżych szparagów
  • 100 g świeżej brukselki
  • świeży brokuł
  • 8 pieczarek (pokrojonych w plasterki)
  • 0,5 szklanki drobno startego parmezanu
  • 2 łyżeczki rozdrobnionej skórki od cytryny
  • dodatkowy Parmezan

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. Po ugotowaniu całość odcedzamy i zostawiamy w rondlu utrzymując ciepło. Na dużej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i oliwę z oliwek. Dodajemy szparagi, pokrojoną na ćwiartki brukselkę, brokuły oraz pieczarki. Całość smażymy przez około 8 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie do ugotowanego makaronu dodajemy usmażone warzywa oraz parmezan. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy skórką z cytryny i dodatkowo startym parmezanem.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Spierzchnięte usta? – Nigdy więcej!

Zima, chociaż ma wiele uroków, niekoniecznie jest ulubioną porą roku dla skóry. Nie tylko ujemne temperatury na zewnątrz, ale również suche powietrze w domach, ...

Zimowa pielęgnacja – 3 kroki do pięknej skóry

W okresie zimowym skóra wymaga od nas większego poświęcenia i odpowiedniej pielęgnacji. Mróz, nieprzyjemny wiatr i suche powietrze w domach sprawiają, że skóra ...

Jak dbać o skórę naczynkową? Te zasady musisz znać!

Posiadaczki skóry naczynkowej nie mają łatwego zadania jeśli chodzi o codzienną pielęgnację. Początkowo występujące zaczerwienienie jest przemijające, ale ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja