Makaron Fusilli Con Verdue

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma Fusilli
  • 0,5 słoika suszonych pomidorów
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 100 g świeżych szparagów
  • 100 g świeżej brukselki
  • świeży brokuł
  • 8 pieczarek (pokrojonych w plasterki)
  • 0,5 szklanki drobno startego parmezanu
  • 2 łyżeczki rozdrobnionej skórki od cytryny
  • dodatkowy Parmezan

Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. Po ugotowaniu całość odcedzamy i zostawiamy w rondlu utrzymując ciepło. Na dużej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i oliwę z oliwek. Dodajemy szparagi, pokrojoną na ćwiartki brukselkę, brokuły oraz pieczarki. Całość smażymy przez około 8 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie do ugotowanego makaronu dodajemy usmażone warzywa oraz parmezan. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy skórką z cytryny i dodatkowo startym parmezanem.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Lato jak na dłoni, czyli 5 najgorętszych trendów w ...

Ciekawi Cię, jaki manicure będzie najmodniejszym dodatkiem sezonu? Spieszymy z odpowiedzią i mamy przepis na pięć top stylizacji paznokci, które latem skradną ...

Brak pomysłów na urlop? Oto najciekawsze miejsca w Polsce ...

Malownicze wybrzeże, bardziej wymagające kondycyjnie góry, urokliwe Pojezierze Mazurskie czy leśne dukty wśród kapliczek i świątyń. Polska oferuje wielbicielom ...

Dieta wegetariańska dla dzieci - zdrowa, czy nie?

Dieta wegetariańska budzi sporo kontrowersji jeśli chodzi o żywienie dorosłych, trudno się więc dziwić, że kiedy wspomina się o wykluczeniu mięsa z diety ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja