Łazanki po wegetariańsku

Składniki:

  • 1 opakowanie łazanki Czarniecki
  • sól morska
  • 25 dag pieczarki
  • 1 cebula
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 puszki groszku zielonego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • uniwersalna przyprawa
  • pieprz czarny mielony
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek

Makaron łazankowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki - smażymy. Dodajemy pomidory - mieszamy. Doprawiamy przyprawą naturalna, zioła prowansalskie, sól pieprz. Smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy odcedzony groszek, jeszcze chwilę dusimy. Sos warzywny podajemy z makaronem.

Jak widać makaron łazankowy nadaje się także do innych potraw jak typowe łazanki. Dobrze ugotowany jest wspaniały w smaku, bardzo fajnie się go spożywa z sosikiem. Polecam smaczny

Ewa Sidor

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Kwasy w pielęgnacji zimowej - które wybrać i jak ...

Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...

Pogotowie kosmetyczne - regeneracja skóry zimą

Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...

Wyjątkowe zestawy prezentowe na każdą kieszeń - podaruj ...

Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...

  POPULARNE  
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najdroższych perfum świata