Łazanki po wegetariańsku

Składniki:

  • 1 opakowanie łazanki Czarniecki
  • sól morska
  • 25 dag pieczarki
  • 1 cebula
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 puszki groszku zielonego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • uniwersalna przyprawa
  • pieprz czarny mielony
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek

Makaron łazankowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki - smażymy. Dodajemy pomidory - mieszamy. Doprawiamy przyprawą naturalna, zioła prowansalskie, sól pieprz. Smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy odcedzony groszek, jeszcze chwilę dusimy. Sos warzywny podajemy z makaronem.

Jak widać makaron łazankowy nadaje się także do innych potraw jak typowe łazanki. Dobrze ugotowany jest wspaniały w smaku, bardzo fajnie się go spożywa z sosikiem. Polecam smaczny

Ewa Sidor

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Niezbędnik narciarza

Wybierasz się na narty? To świetnie – spędzisz aktywnie kilka dni, zrelaksujesz się, naładujesz baterie. Do takiego wyjazdu musisz się dobrze przygotować. ...

Gotowa na sylwestra

Za chwilę powitamy nowy, 2020 rok! Jeszcze czas, choć coraz go mniej. Spokojnie, zdążysz! Dzięki kilku prostym zabiegom pielęgnacyjnym w sylwestrową noc poczujesz ...

Czarny bez i cynk - bezcenne dla zdrowia twojej rodziny

Czarny bez to jedna z najstarszych roślin leczniczych. Od wieków kwiaty i owoce czarnego bzu wykorzystuje się przy przeziębieniach, gorączce, zapaleniu krtani i ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja