Łazanki po wegetariańsku

Składniki:

  • 1 opakowanie łazanki Czarniecki
  • sól morska
  • 25 dag pieczarki
  • 1 cebula
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 puszki groszku zielonego
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • uniwersalna przyprawa
  • pieprz czarny mielony
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek

Makaron łazankowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki - smażymy. Dodajemy pomidory - mieszamy. Doprawiamy przyprawą naturalna, zioła prowansalskie, sól pieprz. Smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy odcedzony groszek, jeszcze chwilę dusimy. Sos warzywny podajemy z makaronem.

Jak widać makaron łazankowy nadaje się także do innych potraw jak typowe łazanki. Dobrze ugotowany jest wspaniały w smaku, bardzo fajnie się go spożywa z sosikiem. Polecam smaczny

Ewa Sidor

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
5 najskuteczniejszych koreańskich masek w płachcie, ...

Jadąc na urlop, najchętniej spakowałabyś tylko kostium kąpielowy, a do pielęgnacji krem z filtrem. O ile minimalizm w modzie letniej jest ok, o tyle w pielęgnacji ...

Jak dostarczyć organizmowi odpowiednie zapotrzebowanie na ...

Idzie lato, a w raz z nim większość z nas w mniejszym bądź większym stopniu postanowiła zadbać o swoją kondycję fizyczną. Czy pamiętamy, o tym, żewicząc ...

Niezbędnik biwakowicza – Jak przygotować się na ...

Na przestrzeni lat biwakowanie stało się jedną z najpopularniejszych form spędzania czasu na łonie natury. Taka forma odpoczynku coraz częściej wybierana jest nie ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja