Składniki:
Makaron łazankowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek wyciskamy, pieczarki kroimy w plasterki. Na patelni na oleju podsmażamy cebulkę dodajemy pieczarki - smażymy. Dodajemy pomidory - mieszamy. Doprawiamy przyprawą naturalna, zioła prowansalskie, sól pieprz. Smażymy kilka minut. Pod koniec dodajemy odcedzony groszek, jeszcze chwilę dusimy. Sos warzywny podajemy z makaronem.
Jak widać makaron łazankowy nadaje się także do innych potraw jak typowe łazanki. Dobrze ugotowany jest wspaniały w smaku, bardzo fajnie się go spożywa z sosikiem. Polecam smaczny
Ewa Sidor
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...