W okresie jesienno-zimowej zawieruchy organizm potrzebuje rozgrzania i dodatkowej dawki witamin. Mięso z królika to produkt, który warto na stałe wprowadzić do naszego menu. Jest bogaty w aminokwasy i składniki mineralne, a w połączeniu z makaronem stworzy w pełni wartościowy i smaczny obiad. Przetestuj nasz przepis już dziś!
Składniki:
Przygotowanie: Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Królika myjemy, porcjujemy, nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem, posiekanym rozmarynem i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Zamarynowane kawałki królika obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną cebulę i chwilę podsmażamy razem z królikiem. Całość podlewamy szklanką wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy do miękkości na małym ogniu, pod przykryciem. W osobnym naczyniu mieszamy obie śmietany. Następnie hartujemy dolewając gorącego wywaru z królika i wlewamy do mięsa. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i podduszamy kilka minut, aby smaki się połączyły. Na talerz wykładamy podgrzany makaron, porcję królika, polewamy sosem i dekorujemy gałązką świeżego rozmarynu.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...