Koperkowe pesto

Wiele osób trze dokładnie pesto w moździerzu - ja jednak ułatwiłam sobie sprawę i zatrudniłam do pracy wszędobylski w mojej kuchni blender. ;) zapewne złamałam tysiąc włoskich zasad, ale cóż.. taki ze mnie czaso-oszczędzuszek.

Składniki:

  • 3 pęczki koperku
  • 50 g orzechów ziemnych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g parmezanu skórka z jednej cytryny
  • 150 ml oliwy z oliwek z czosnkiem i rozmarynem (Eliksir długowieczności)
  • szczypta Vegety Natural
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie:

  1. Koperek drobno siekamy, wsypujemy do miseczki i zalewamy oliwą. Dodajemy starty parmezan, orzechy, otartą skórkę z jednej cytryny, posiekane ząbki czosnku.
  2. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy Vegetą Natural oraz pieprzem. Doskonale pasuje do ryb;)
"Smakami wyobraźni" możecie poczuć, jak doskonale będzie smakował łosoś z dodatkiem takiego pesto.

Paulina Babiuch

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Kwasy w pielęgnacji zimowej - które wybrać i jak ...

Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...

Pogotowie kosmetyczne - regeneracja skóry zimą

Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...

Wyjątkowe zestawy prezentowe na każdą kieszeń - podaruj ...

Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...

  POPULARNE  
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najdroższych perfum świata