Koperkowe pesto

Wiele osób trze dokładnie pesto w moździerzu - ja jednak ułatwiłam sobie sprawę i zatrudniłam do pracy wszędobylski w mojej kuchni blender. ;) zapewne złamałam tysiąc włoskich zasad, ale cóż.. taki ze mnie czaso-oszczędzuszek.

Składniki:

  • 3 pęczki koperku
  • 50 g orzechów ziemnych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g parmezanu skórka z jednej cytryny
  • 150 ml oliwy z oliwek z czosnkiem i rozmarynem (Eliksir długowieczności)
  • szczypta Vegety Natural
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie:

  1. Koperek drobno siekamy, wsypujemy do miseczki i zalewamy oliwą. Dodajemy starty parmezan, orzechy, otartą skórkę z jednej cytryny, posiekane ząbki czosnku.
  2. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy Vegetą Natural oraz pieprzem. Doskonale pasuje do ryb;)
"Smakami wyobraźni" możecie poczuć, jak doskonale będzie smakował łosoś z dodatkiem takiego pesto.

Paulina Babiuch

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
3 uciążliwe problemy z włosami, które możesz ...

Kondycja włosów i ich wygląd zależy od wielu czynników. Wpływa na nie przede wszystkim pielęgnacja, odpowiednia dieta, ale również Twój tryb życia. Często ...

Jedziesz na majówkę? Nie zapomnij tego zabrać

Niebawem majówka i kilka dni zasłużonego wypoczynku. Sprawdź, co może ci się przydać w mieście, a co, jeśli wyjeżdżasz na łono natury. Jak to się mówi: ...

Jak zbadać wiosenne alergie?

Do wysokiej częstości występowania alergii, z jednej strony przyczynia się większa higiena i sterylność, a z drugiej duże zanieczyszczenie powietrza i narażenie ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja