Koperkowe pesto

Wiele osób trze dokładnie pesto w moździerzu - ja jednak ułatwiłam sobie sprawę i zatrudniłam do pracy wszędobylski w mojej kuchni blender. ;) zapewne złamałam tysiąc włoskich zasad, ale cóż.. taki ze mnie czaso-oszczędzuszek.

Składniki:

  • 3 pęczki koperku
  • 50 g orzechów ziemnych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g parmezanu skórka z jednej cytryny
  • 150 ml oliwy z oliwek z czosnkiem i rozmarynem (Eliksir długowieczności)
  • szczypta Vegety Natural
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie:

  1. Koperek drobno siekamy, wsypujemy do miseczki i zalewamy oliwą. Dodajemy starty parmezan, orzechy, otartą skórkę z jednej cytryny, posiekane ząbki czosnku.
  2. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy Vegetą Natural oraz pieprzem. Doskonale pasuje do ryb;)
"Smakami wyobraźni" możecie poczuć, jak doskonale będzie smakował łosoś z dodatkiem takiego pesto.

Paulina Babiuch

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Spierzchnięte usta? – Nigdy więcej!

Zima, chociaż ma wiele uroków, niekoniecznie jest ulubioną porą roku dla skóry. Nie tylko ujemne temperatury na zewnątrz, ale również suche powietrze w domach, ...

Zimowa pielęgnacja – 3 kroki do pięknej skóry

W okresie zimowym skóra wymaga od nas większego poświęcenia i odpowiedniej pielęgnacji. Mróz, nieprzyjemny wiatr i suche powietrze w domach sprawiają, że skóra ...

Jak dbać o skórę naczynkową? Te zasady musisz znać!

Posiadaczki skóry naczynkowej nie mają łatwego zadania jeśli chodzi o codzienną pielęgnację. Początkowo występujące zaczerwienienie jest przemijające, ale ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja