Koperkowe pesto

Wiele osób trze dokładnie pesto w moździerzu - ja jednak ułatwiłam sobie sprawę i zatrudniłam do pracy wszędobylski w mojej kuchni blender. ;) zapewne złamałam tysiąc włoskich zasad, ale cóż.. taki ze mnie czaso-oszczędzuszek.

Składniki:

  • 3 pęczki koperku
  • 50 g orzechów ziemnych
  • 100 g orzechów włoskich
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g parmezanu skórka z jednej cytryny
  • 150 ml oliwy z oliwek z czosnkiem i rozmarynem (Eliksir długowieczności)
  • szczypta Vegety Natural
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie:

  1. Koperek drobno siekamy, wsypujemy do miseczki i zalewamy oliwą. Dodajemy starty parmezan, orzechy, otartą skórkę z jednej cytryny, posiekane ząbki czosnku.
  2. Wszystko dokładnie miksujemy i doprawiamy Vegetą Natural oraz pieprzem. Doskonale pasuje do ryb;)
"Smakami wyobraźni" możecie poczuć, jak doskonale będzie smakował łosoś z dodatkiem takiego pesto.

Paulina Babiuch

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Sneakery - jak je nosić zimą?

Chociaż za oknem chłodno i ponuro nie musisz rezygnować z wygodnego, sportowego obuwia. Wręcz przeciwnie, sneakery to absolutny hit sezonu, dlatego muszą się ...

Nie daj plamy na nartach! 5 zasad postępowania z ...

Wystarczy kilka godzin na nartach w słoneczny dzień, by dorobić się przebarwień, i  to większych niż latem! Śnieg i lód odbijają promienie słoneczne, przez ...

Jak przechowywać perfumy

Każde perfumy mają termin ważności. Zazwyczaj od 12 do 36 miesięcy. Ale to termin umowny. W praktyce perfumy zachowują wysoką jakość o wiele dłużej. Trzeba ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok