Kokardki z makiem i bakaliami, zapieczone pod koglem moglem z rumem

Składniki:

  • Makaron  Lubella Classic Kokardki nr 51 400 g
  • 50 g suchego maku
  • 50 g masła
  • 100 g miodu
  • 100 g ulubionych orzechów i bakalii
  • cukier 200 g
  • 5 żółtek
  • 20 g rumu lub innego ulubionego alkoholu
  • skórka otarta z pomarańczy
  • skórka otarta z cytryny

Przygotowanie: Makaron gotujemy wg zaleceń producenta i jeszcze gorący mieszamy z masłem, miodem, bakaliami oraz skórkami z cytrusów. Następnie przekładamy wszystko do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego.Przy pomocy miksera ubijamy żółtka z cukrem aż powstanie kogel mogel, dodajemy do niego rum polewamy makaron.Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut, aż góra się zrumieni.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Pięć sposobów na skórę naczynkową

Skóra naczynkowa to problem wielu kobiet. Na ich powstanie wpływa wiele czynników – estrogeny, menopauza, fototyp skóry i inne, ale niezależnie od powodu ich ...

Jak poprawić kondycję skóry?

Jeśli usilnie staramy się zapobiec przebarwieniom, nawrotom zmian trądzikowych czy wreszcie pojawianiu się zmarszczek, polegając jedynie na podstawowej pielęgnacji ...

Pierwszy raz w gabinecie? Czas na mezoterapię!

Jeszcze kilkanaście lat temu medycyna estetyczna kojarzona była z możliwościami zarezerwowanymi dla ludzi bogatszych. Dziś jej osiągnięcia znajdują się w ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja