Gruszki w karmelu

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. Gruszki obrać, skropić cytryną i ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i reszty cytryny (ok. 10 min).
  2. Z pozostałego cukru zrobić karmel, dodająć na początku podgrzewania 2 łyżki wody.
  3. Kiedy cukier bedzie jednolicie złoty, dodać płynny miód i wymieszać.
Gorące gruszki podawać polane karmelem.

Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
3 zabiegi, które warto wykonać jesienią

Po wakacjach skóra z reguły potrzebuje silnego nawilżenia i regeneracji. Na szczęście jesień to bez wątpienia najlepszy czas na zadbanie o jej kondycję – w tym ...

Lato jak na dłoni, czyli 5 najgorętszych trendów w ...

Ciekawi Cię, jaki manicure będzie najmodniejszym dodatkiem sezonu? Spieszymy z odpowiedzią i mamy przepis na pięć top stylizacji paznokci, które latem skradną ...

Brak pomysłów na urlop? Oto najciekawsze miejsca w Polsce ...

Malownicze wybrzeże, bardziej wymagające kondycyjnie góry, urokliwe Pojezierze Mazurskie czy leśne dukty wśród kapliczek i świątyń. Polska oferuje wielbicielom ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja