Gruszki w karmelu

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. Gruszki obrać, skropić cytryną i ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i reszty cytryny (ok. 10 min).
  2. Z pozostałego cukru zrobić karmel, dodająć na początku podgrzewania 2 łyżki wody.
  3. Kiedy cukier bedzie jednolicie złoty, dodać płynny miód i wymieszać.
Gorące gruszki podawać polane karmelem.

Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Wykorzystaj sen dla urody!

Sen to najlepszy kosmetyk – na pewno nie raz słyszałaś to stwierdzenie. Nie sposób się z tym nie zgodzić, ponieważ umożliwia on regenerację, odżywienie i ...

Czego potrzebuje skóra mężczyzny?

Pogląd o tym, że o wygląd zewnętrzny dbają wyłącznie kobiety, w dzisiejszym świecie odchodzi w zapomnienie. Coraz częściej robią to także panowie – chcą ...

5 kierunków egzotycznych najchętniej wybieranych przez ...

Z roku na rok, planując nasze wakacje marzeń, coraz częściej wybieramy kierunki egzotyczne. Zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, kiedy temperatura zaczyna ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok