Gruszki w karmelu

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. Gruszki obrać, skropić cytryną i ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i reszty cytryny (ok. 10 min).
  2. Z pozostałego cukru zrobić karmel, dodająć na początku podgrzewania 2 łyżki wody.
  3. Kiedy cukier bedzie jednolicie złoty, dodać płynny miód i wymieszać.
Gorące gruszki podawać polane karmelem.

Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Jak zbadać wiosenne alergie?

Do wysokiej częstości występowania alergii, z jednej strony przyczynia się większa higiena i sterylność, a z drugiej duże zanieczyszczenie powietrza i narażenie ...

Które miejsca ciała perfumować

Coco Chanel mawiała, perfumuj się tam, gdzie chcesz być całowana. Sama wchodziła w chmurę rozpylonego zapachu, by ten osiadł na skórze, ubraniu i ...

Sneakery - jak je nosić zimą?

Chociaż za oknem chłodno i ponuro nie musisz rezygnować z wygodnego, sportowego obuwia. Wręcz przeciwnie, sneakery to absolutny hit sezonu, dlatego muszą się ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja