Gruszki w karmelu

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 1/2 cytryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżki miodu

Przygotowanie:

  1. Gruszki obrać, skropić cytryną i ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i reszty cytryny (ok. 10 min).
  2. Z pozostałego cukru zrobić karmel, dodająć na początku podgrzewania 2 łyżki wody.
  3. Kiedy cukier bedzie jednolicie złoty, dodać płynny miód i wymieszać.
Gorące gruszki podawać polane karmelem.

Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Kwasy w pielęgnacji zimowej - które wybrać i jak ...

Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...

Pogotowie kosmetyczne - regeneracja skóry zimą

Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...

Wyjątkowe zestawy prezentowe na każdą kieszeń - podaruj ...

Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...

  POPULARNE  
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najdroższych perfum świata