Galaretki mohito

Ilość porcji: 32

Składniki:

  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki żelatyny
  • ¾ szklanki soku z limonki
  • 3 łodyżki mięty
  • 1 szklanka białego rumu
  • 8 limonek

Przygotowanie:

  1. W rondelku podgrzej wodę z cukrem i mieszaj aż cukier się rozpuści.
  2. Zdejmij rondel z ognia i w jego zawartości rozpuść żelatynę.
  3. Dodaj sok z limonki i łodyżki mięty. Odstaw na 15 minut.
  4. Wyjmij łodyżki mięty.
  5. Do rondelka dodaj rum.
  6. Przekrój limonki na pół (wzdłuż) i wydrąż.
  7. Każdą połówkę wypełnij mohito i posyp posiekaną miętą. 
  8. Połówki z mohito włóż do lodówki na 3 godziny.
  9. Po trzech godzinach, jak będą dobrze zastygnięte, pokrój w ćwiartki.

(przepis i fotografie: www.pinterest.com)

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Kwasy w pielęgnacji zimowej - które wybrać i jak ...

Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...

Pogotowie kosmetyczne - regeneracja skóry zimą

Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...

Wyjątkowe zestawy prezentowe na każdą kieszeń - podaruj ...

Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...

  POPULARNE  
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najdroższych perfum świata