Czas na zupę z dyni!

Dynia bogata jest w minerały i witaminy, a dodatkowo ma bardzo mało kalorii. Z końcem września rozpoczął się sezon na to pomarańczowe warzywo, dlatego też proponujemy Wam zupę z dyni z makaronem. 

Składniki: 

  • Makaron Międzybrodzki nitki
  • dynia  - ok. 1 ½ kg
  • 2 cebule
  • łyżka kapary  z zalewy
  • chilli
  • 3 łyżeczki oleju
  • pół szklanki śmietany
  • sól do smaku                                                 

Wykonanie:

  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy w zimnej i odcedzamy.
  2. Obieramy cebulę oraz dynię, kroimy w kostkę i podsmażamy  na oleju na złoty kolor.
  3. Całość podlewamy wodą, tak aby przykryła ona dynię.
  4. Dodajemy płatki chilli, sól i gotujemy do miękkości, uważając przy tym aby dynia się nie rozgotowała.
  5. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią dyni.
  6. Na koniec dodajemy kapary, całość gotujemy.
  7. Podajemy z makaronem.
Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Kwasy w pielęgnacji zimowej - które wybrać i jak ...

Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...

Pogotowie kosmetyczne - regeneracja skóry zimą

Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...

Wyjątkowe zestawy prezentowe na każdą kieszeń - podaruj ...

Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...

  POPULARNE  
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najdroższych perfum świata