Każdy z nas miewa podczas pieczenia czy gotowania sytuacje, kiedy bardzo się stara a mimo tego ma niedosyt i intuicyjnie wyczuwa, że to jednak nie to. A to jednak w smaku czegoś brakuje, a to nie taki aromat, nie taka konsystencja… Wkładamy w to całe serce, a na koniec spotyka nas rozczarowanie. Dla odmiany tym razem spotkała mnie bardzo miła niespodzianka, a wszystko za sprawą Cukru z prawdziwą wanilią firmy KOTANYI.
Dodając tego cukru do wypieków nie zastanawiałam się specjalnie nad jego „innością”. Ot cukier waniliowy, jak cukier waniliowy, więc po prostu otworzyłam i wsypałam do wyrabianego właśnie ciasta. Od razu moją uwagę zwrócił inny kolor niż przy dotychczas stosowanych przeze mnie cukrach waniliowych: tamte były raczej białe a ten miał odcień lekko brunatny.
W chwili łączenia się z pozostałymi składnikami zrobił się brązowy, czyli dokładnie taki, jak kolor laski wanilii. Kiedy wyjmowałam ciasto z piekarnika, po całej kuchni rozniósł się niesamowity zapach wanilii, a chwilę później delikatną słodyczą wanilii rozkoszowało się moje podniebienie. Nigdy wcześniej nie miałam okazji tak wyraźnie jej poczuć.
Cukier z prawdziwą wanilią firmy KOTANYI jest idealnym dodatkiem do deserów, budyniu, ciast. Naturalna słodycz i bajeczny aromat oczarują każdego.
Joanna Hałuszkiewicz
Może to dlatego że wcześniej używałaś cukru waniliNowego? :)
To jest prawdziwy cukier WANILIOWY tamte za około 60 gr to cukry WANILINOWE !
Jeśli z prawdziwa wanilią to chyba waniliowy, a nie wanilinowy
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...