Zawartość talerza w porze śniadania to ostatnio gorący temat w świecie mody. Do tego stopnia, że oblegające Instagram modelki przestały chwalić się zdjęciami wieczorów upływających pod znakiem niezliczonych butelek szampana, a zamiast tego pokazują światu od czego zaczynają swój dzień.
Jeden z sekretów jej pięknej skóry i sylwetki, za którą wiele dałoby się pokroić, to codzienna sesja jogi i super zdrowe jedzenie, większość którego pochodzi z jej organicznego ogrodu. Gisele zaczyna dzień o 6 :00 od wypicia szklanki ciepłej, przegotowanej wody z sokiem z cytryny. Ten bajecznie prosty napój odkwasza organizm i daje potężnego kopa przemianie materii. 1-2 godz pózniej modelka raczy się owocowym smoothie albo sokiem z trawy pszenicznej, a śniadane zjada koło 10-tej. Składa się ono z jajek, awokado, świeżych owoców, bezglutenowego pieczywa i masła kokosowego. W weekendy Gisele odpuszcza i z całą rodziną objada się owsianymi nleśnikami.
Jej ulubione śniadanie to omlet z pomidorami, cukinią, papryką i świeżą kolendrą albo natką z pietruszki. Alternatywą jest omlet z samych białek, z otrębami owsianymi, czarnymi jagodami i jabłkami z cynamonem.
Anna uwielbia jeść i na Instagramie bardzo często uwiecznia swoje śniadania. Ostatnio znalazła się tam owsianka z kaszy gryczanej ze szczyptą himalajskiej soli, daktylami, tartą skórką z cytryny, łyżeczką oleju kokosowego, malinami i dzikim miodem. Idealne śniadanie, według Seleznevej, jest spożywane w towarzystwie ukochanego mężczyzny, który nie tylko kocha jeść, ale także gotować. Co podałaby na taką okazję ? Gotowaną na wodzie owsiankę z olejem kokosowym i jagodami goji, a do tego kwiatową herbatę z miodem.
Odnajduje się nie tylko w kampaniach reklamowych i na wybiegu, ale także w kuchni. Gotuje bardzo zdrowo, ale w weekendy pozwala sobie na odrobinę szaleństwa i smaży naleśniki. A oto jej przepis:
- 100g otrębów owsianych
- 200g twarożku wiejskiego (chudego)
- 4 jajka
- łyżeczka cynamonu
Naleśniki podaje ze świeżymi jagodami, truskawkami albo malinami.
Śniadanie, które daje jej zastrzyk energii na cały dzień to stek, jajka sadzone i cappuccino.
Zdrowe śniadanie, czyli owsianka z bananami, jagodami goji, daktylami i mleczkiem migdałowym, to podstawa jej diety. Kiedy ma więcej czasu je jajecznicę z serem i pomidorem, a do tego pełnoziarnisty tost i awokado.
Ostatnio pokazała na Instagramie śniadanie prawie w stylu angielskim: fasolka w sosie pomidorowym, jajecznica, smażona kiełbaska, awokado i bułka z rodzynkami, ale jej ukochany poranny posiłek to omlet z białek ze szpinakiem i kozim serem, i do tego pokrojone w plasterki awokado.
Kocha śniadania francuskie: świeże pieczywo, dżem Bonne Maman, miód, truskawki, ser camembert, ale najczęściej zjada chlebek orzechowy z miodem i jabłko, a do tego wypija dużą, mleczną kawę. W ciągu dnia raczy się mleczną czekoladą.
Lubi śniadanie słodkie. Dzień zaczyna od czekoladowego szejka proteinowego z mleczkiem migdałowym i bananem. Potem wypija cappuccino, też z mlekiem migdałowym. To wtedy kiedy się bardzo spieszy. Kiedy ma czas wybiera płatki z jogurtem owocowym albo naleśniki. Jak jest akurat w Paryżu nie może sobie odmówić czekoladowych croissantów. Lubi podgryzać w ciągu dnia. Jej torebka pełna jest owsianych ciasteczek i orzechowych batoników z miodem.
Kwasy to temat, który powraca z ogromnym echem jesienią i pozostaje z nami zazwyczaj przez całą zimę. Ta pora roku pozwala odrobinę zaszaleć ze składnikami ...
Zima to wyjątkowo trudny okres dla skóry, szczególnie tej wrażliwej, nadreaktywnej, czy suchej. Mróz, zmiany temperatury, wiatr i suche powietrze w pomieszczeniach ...
Mikołajki tuż tuż, został miesiąc do świąt więc to idealny moment, aby pomyśleć o prezentach na Gwiazdkę. Nie warto zostawiać tego na ostatnią chwilę i w ...