Afrodyzjaki mają głos - przepis na Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą

Składniki:

  • 4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella
  • 8 szparagów konserwowych
  • 4 plastry sera żółtego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 4 połówki brzoskwiń konserwowych
  • 2 łyżki żurawiny ze słoika
  • świeże zioła

Przygotowanie:
W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu 
w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać 
z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.Smacznego!

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Dieta wegetariańska dla dzieci - zdrowa, czy nie?

Dieta wegetariańska budzi sporo kontrowersji jeśli chodzi o żywienie dorosłych, trudno się więc dziwić, że kiedy wspomina się o wykluczeniu mięsa z diety ...

3 uciążliwe problemy z włosami, które możesz ...

Kondycja włosów i ich wygląd zależy od wielu czynników. Wpływa na nie przede wszystkim pielęgnacja, odpowiednia dieta, ale również Twój tryb życia. Często ...

Jedziesz na majówkę? Nie zapomnij tego zabrać

Niebawem majówka i kilka dni zasłużonego wypoczynku. Sprawdź, co może ci się przydać w mieście, a co, jeśli wyjeżdżasz na łono natury. Jak to się mówi: ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja