Afrodyzjaki mają głos - przepis na Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą

Składniki:

  • 4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella
  • 8 szparagów konserwowych
  • 4 plastry sera żółtego
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 4 połówki brzoskwiń konserwowych
  • 2 łyżki żurawiny ze słoika
  • świeże zioła

Przygotowanie:
W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu 
w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać 
z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.Smacznego!

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Jak załagodzić atopowe zapalenie skóry?

Wszystkie osoby z AZS doskonale wiedzą, że pielęgnacja skóry atopowej nie należy do łatwych zadań. Istnieją jednak skuteczne sposoby na złagodzenie objawów ...

Cera bez skazy – jak walczyć z niedoskonałościami?

Każdej z nas zależy na idealnej cerze, jednak w większości przypadków osiągnięcie tego celu nie jest wcale proste. Widoczne przebarwienia, naczynka lub ślady po ...

5 sposobów na zdrowe i mocne paznokcie!

Łamliwe paznokcie, podobnie jak wypadające włosy, są powodem zmartwień niejednej kobiety. Piłowanie tylko w jedną stronę, stosowanie serum wzmacniającego i ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja