Wiśnie drylowane „Rolnik”

Dorodna, soczysta i pachnąca wiśnia jest jednym z najbardziej swojskich, polskich owoców.  Marka „Rolnik” proponuje konsumentom wiśnie drylowane w słoiku, wpisujące się w nurt tradycyjnej polskiej kuchni. Ten naturalny produkt to 720 ml soczystych wiśni, skąpanych w lekkiej zalewie, bez konserwantów. Naturalny smak i wyjątkowe wartości odżywcze wiśnie zawdzięczją starannemu procesowi produkcyjnemu. Owoce pochodzą z polskich sadów, gdzie powoli dojrzewają w słońcu, nabierając koloru i aromatu. Duży słoik wiśni drylowanych „Rolnik” to produkt rodzinny i wydajny.  

Wiśnie drylowane „Rolnik” są niezastąpionym składnikiem ciast, rogalików, deserów, tortów szwarcwaldzkich. Owocową zalewę możemy wykorzystać jako kompot, a wyjęte bezpośrednio ze słoika owoce jako przekąskę. Wiśnie świetnie sprawdza się tez jako dodatek do makaronów, ryżu a także zup owocowych. Na etykiecie producent każdorazowo podaje pełną tabelę z wartościami odżywczymi produktu.  

Jeśli chcemy zaskoczyć domowników czymś wyjątkowym, zaserwujmy wiśnie do naleśników, gofrów czy biszkoptów. Będą apetycznie wyglądały na tle białej polewy ze śmietany lub jogurtu przyozdobionej dużymi i mięsistymi kawałkami wiśni, oprószanych odrobiną cukru trzcinowego lub wiórkami czekolady……..Nawet z najbardziej powszedniego deseru uczynią małe dzieło sztuki kulinarnej.  

„Bo najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny”… 
Wiśnie to nie tylko świeży  smak, ale także wartości odżywcze – wiśnie zawierają dużo witaminy A i C oraz są doskonałym źródłem żelaza, błonnika i pektyn. Wiśniowy to drugi, po truskawkowym, najpopularniejszy smak owocowych przetworów w Polsce. Wiśnie smakują wszystkim, wyrazistość smaku zachwyca dorosłych, najmłodsi cenią kolor i wyjątkowo sympatyczny wygląd wisienek.    

Amerykański placek z wiśniami z przepisu Marthy Stuart: 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • szklanka oleju
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 dag odsączonych wiśni drylowanych
  • szklanka rodzynek lub orzechów  

Wykonanie:

  1. Ubić pianę z białek.
  2. Dodać cukier, żółtka, zmiksować.
  3. Dodać cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
  4. Dodać mąkę na zmianę z olejem i wszystko ostatecznie wymieszać.
  5. Pokruszyć orzechy lub sparzyć rodzynki i dodać do ciasta, zmiksować.
  6. Odsączone wiśnie Rolnik dodać do ciasta. Wszystko wymieszać łyżką. Piec w temperaturze około 200 st. przez 30-40 min. Sprawdzić wykałaczką na środku, czy już jest upieczone  
Sugerowana cena detaliczna: 6 zł
Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Pielęgnacja zaczyna się od kąpieli

Pierwszą czynnością pielęgnacyjną w naszym życiu jest kąpiel. Począwszy od tej, pełnej symboliki, oczyszczającej, tuż po narodzinach, aż po codzienny rytuał ...

Pięć sposobów na skórę naczynkową

Skóra naczynkowa to problem wielu kobiet. Na ich powstanie wpływa wiele czynników – estrogeny, menopauza, fototyp skóry i inne, ale niezależnie od powodu ich ...

Jak poprawić kondycję skóry?

Jeśli usilnie staramy się zapobiec przebarwieniom, nawrotom zmian trądzikowych czy wreszcie pojawianiu się zmarszczek, polegając jedynie na podstawowej pielęgnacji ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja