Wiśnie drylowane „Rolnik”

Dorodna, soczysta i pachnąca wiśnia jest jednym z najbardziej swojskich, polskich owoców.  Marka „Rolnik” proponuje konsumentom wiśnie drylowane w słoiku, wpisujące się w nurt tradycyjnej polskiej kuchni. Ten naturalny produkt to 720 ml soczystych wiśni, skąpanych w lekkiej zalewie, bez konserwantów. Naturalny smak i wyjątkowe wartości odżywcze wiśnie zawdzięczją starannemu procesowi produkcyjnemu. Owoce pochodzą z polskich sadów, gdzie powoli dojrzewają w słońcu, nabierając koloru i aromatu. Duży słoik wiśni drylowanych „Rolnik” to produkt rodzinny i wydajny.  

Wiśnie drylowane „Rolnik” są niezastąpionym składnikiem ciast, rogalików, deserów, tortów szwarcwaldzkich. Owocową zalewę możemy wykorzystać jako kompot, a wyjęte bezpośrednio ze słoika owoce jako przekąskę. Wiśnie świetnie sprawdza się tez jako dodatek do makaronów, ryżu a także zup owocowych. Na etykiecie producent każdorazowo podaje pełną tabelę z wartościami odżywczymi produktu.  

Jeśli chcemy zaskoczyć domowników czymś wyjątkowym, zaserwujmy wiśnie do naleśników, gofrów czy biszkoptów. Będą apetycznie wyglądały na tle białej polewy ze śmietany lub jogurtu przyozdobionej dużymi i mięsistymi kawałkami wiśni, oprószanych odrobiną cukru trzcinowego lub wiórkami czekolady……..Nawet z najbardziej powszedniego deseru uczynią małe dzieło sztuki kulinarnej.  

„Bo najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny”… 
Wiśnie to nie tylko świeży  smak, ale także wartości odżywcze – wiśnie zawierają dużo witaminy A i C oraz są doskonałym źródłem żelaza, błonnika i pektyn. Wiśniowy to drugi, po truskawkowym, najpopularniejszy smak owocowych przetworów w Polsce. Wiśnie smakują wszystkim, wyrazistość smaku zachwyca dorosłych, najmłodsi cenią kolor i wyjątkowo sympatyczny wygląd wisienek.    

Amerykański placek z wiśniami z przepisu Marthy Stuart: 

Składniki:

  • 6 jajek
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • szklanka oleju
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1,5 łyżeczki sody
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 dag odsączonych wiśni drylowanych
  • szklanka rodzynek lub orzechów  

Wykonanie:

  1. Ubić pianę z białek.
  2. Dodać cukier, żółtka, zmiksować.
  3. Dodać cynamon, sodę i proszek do pieczenia.
  4. Dodać mąkę na zmianę z olejem i wszystko ostatecznie wymieszać.
  5. Pokruszyć orzechy lub sparzyć rodzynki i dodać do ciasta, zmiksować.
  6. Odsączone wiśnie Rolnik dodać do ciasta. Wszystko wymieszać łyżką. Piec w temperaturze około 200 st. przez 30-40 min. Sprawdzić wykałaczką na środku, czy już jest upieczone  
Sugerowana cena detaliczna: 6 zł
Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Lato jak na dłoni, czyli 5 najgorętszych trendów w ...

Ciekawi Cię, jaki manicure będzie najmodniejszym dodatkiem sezonu? Spieszymy z odpowiedzią i mamy przepis na pięć top stylizacji paznokci, które latem skradną ...

Brak pomysłów na urlop? Oto najciekawsze miejsca w Polsce ...

Malownicze wybrzeże, bardziej wymagające kondycyjnie góry, urokliwe Pojezierze Mazurskie czy leśne dukty wśród kapliczek i świątyń. Polska oferuje wielbicielom ...

Dieta wegetariańska dla dzieci - zdrowa, czy nie?

Dieta wegetariańska budzi sporo kontrowersji jeśli chodzi o żywienie dorosłych, trudno się więc dziwić, że kiedy wspomina się o wykluczeniu mięsa z diety ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok
Nowe oblicze Greya - Recenzja