Rapso dla smaku grillowanych dań

Wraz z nadejściem ciepłych dni rozpoczyna się sezon grillowy i miesiące radosnego biesiadowania 
w gronie najbliższych. Aby przyrządzane podczas spotkań posiłki były nie tylko smaczne, ale 
i zdrowe, zadbajmy o najwyższą jakość składników. Ważny jest zarówno rodzaj grillowanego mięsa czy warzyw, jak i dodatków. Olej rzepakowy marki Rapso to gwarancja zdrowego smażenia, 
a także wyśmienita podstawa wszelkich marynat oraz sałatkowych sosów.

Rzepakowa radość grillowania
Olej rzepakowy marki Rapso – uniwersalny produkt w naszej kuchniFot. VOG Sp. z o.o.Wiosna zachęca nas do częstszego przebywania poza domem. Świetnym sposobem na celebrowanie pogodnych dni jest np. grillowanie czy to w ogródku, czy na tarasie. Aby w pełni móc rozkoszować się smakiem grillowanych potraw warto zwrócić uwagę również na jakość składników, używanych do ich przygotowywania, np. oleju - podstawy marynat i sałatkowych sosów.

Przykładem produktu 
o najlepszych właściwościach jest olej rzepakowy marki Rapso. Rzepak w nim zawarty poddawany jest delikatnemu tłoczeniu bez ekstrakcji. Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób – bez dodawania środków chemicznych. Dzięki takiej metodzie pozyskiwania olej Rapso charakteryzuje się wyższą temperaturę dymienia i może być stosowany zarówno do celów zimnej, jak i gorącej kuchni. Co więcej kryje on w sobie wszystkie bezcenne składniki zawarte w rzepaku. Wśród nich można wymienić choćby witaminę E, której przypada aż 30 mg na 100 gramów produktu. Jego atutem jest również neutralny smak. Dzięki całej palecie zalet olej rzepakowy marki Rapso sprawdzi się nie tylko jako uniwersalny i pyszny dodatek do sałatek czy wypieków, ale również jako nadająca kruchości, marynata do mięs, ryb i warzyw.

Wiosna to idealny czas na nabranie zdrowych nawyków żywieniowych. Sięgając po olej rzepakowy marki Rapso podczas grillowania otrzymujemy gwarancję przygotowania potraw nie tylko pysznych, ale i przede wszystkim pełnych witamin oraz cennych składników odżywczych.

Pomysł na marynatę z czerwonego wina
Do miseczki nalewamy odrobinę wina, octu winnego i oleju rzepakowego marki Rapso. Następnie dodajemy posiekany czosnek oraz kawałki wcześniej opalonej, zbrązowiałej cebulki. Na koniec dokładamy soczystą karkówkę, inne ulubione mięso bądź warzywnego szaszłyka i voilà - wyśmienite danie na grilla gotowe.

Olej marki Rapso
Pojemność: 0, 75 ml
Cena brutto: 14,99 zł
Marka: Rapso
Producent: VOG Polska Sp. z o.o.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Jędrne ciało do lata

Lato zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nim słońce i wysokie temperatury. Zimowe swetry, ciepłe kurtki i spodnie pójdą w zapomnienie, a w ich miejsce ...

Słodka psychologia – powiedz jaki deser lubisz, a ...

Przerwa w pracy na małe co nieco? Co to będzie?Warto się nad tym zastanowić, ponieważ deser, który właśnie pojawił się w Twojej wyobraźni, może sporo ...

Jak dbać o włosy po zimie?

Właściwa pielęgnacja, stylizacja i odpowiednia dieta to trzy podstawowe zasady, których należy przestrzegać, aby móc cieszyć się pięknymi włosami. Jak o nie ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok