Masa krówkowa kukułka HELIO

Kiedy tradycja w kuchni łączy się z nowoczesnością może powstać coś wyjątkowego. Coś, co na długo zapamiętamy, a nasze kubki smakowe będą chciały odtwarzać ten smak bez końca. Choćby takie niewielkie cukierki jak kukułka. W dzieciństwie podkradane z kuchennej szafki mamy. Małe, niewinne grzeszki i smak, który „zabraliśmy” ze sobą w dorosłe życie z garstką miłych wspomnień z dzieciństwa. Dzięki nowości HELIO ten dziecięcy świat smaków możemy teraz przywołać, a także zachwycić nim bliskich w okresie zbliżających się Świąt Wielkiej Nocy.

Marka HELIO wprowadza nową, dotąd nieobecną na polskim rynku – masę krówkową kukułka. Produkt jest odpowiedzią na rosnące zainteresowanie smakołykami, które urozmaicą smak przygotowywanych w domu wypieków. Nowość HELIO to połączenie, znanej z innych mas krówkowych tej marki, aksamitnej (dostosowanej do przepisów na domowe wypieki) konsystencji, delikatnego aromatu oraz pysznego smaku. Masa krówkowa kukułka HELIO nie zawiera konserwantów, jest bezglutenowa i naturalnie smaczna. Efekt ten uzyskano, (podobnie jak w przypadku innych masa krówkowych HELIO nagrodzonych m.in. Medalem Europejskim 2014), dzięki sprawdzonej recepturze oraz optymalnie dobranym proporcjom składników.

Masę krówkową o smaku kukułki HELIO zamknięto w 400 gramowej puszce z otwarciem easy-open. Nowość HELIO nie wymaga gotowania - jest produktem gotowym do spożycia, czy to bezpośrednio z puszki czy jako składnik wypieków.

Słodyczy czar
Masa krówkowa kukułka HELIO znajdzie zastosowanie we wszelkiego rodzaju ciastach i deserach, w tym wielkanocnych mazurkach, babkach, czy szarlotkach. Masę możemy wykorzystać także do wypełniania kruchych babeczek lub dekoracji domowych muffinów. Sprawdzi się także jako nadzienie do gofrów, sos do deserów lodowych oraz alternatywa dla tradycyjnych polew do wszelkiego rodzaju serników. Nowością HELIO możemy również przełożyć wafle lub andruty. Ciekawą propozycją kulinarną w stylu retro będzie połączenie smaku kukułki z bitą śmietaną – szlagierowych smaków dzieciństwa obecnych trzydziesto i czterdziestolatków. Ten powrót do miłych wspomnień z przeszłości w łatwy i efektowny sposób można zaserwować w formie kruchych babeczek z masą krówkową kukułka HELIO i bitą śmietaną.

Komentarze
Jeśli jesteś człowiekiem to przesuń suwak w prawo
  PRODUKT TYGODNIA  
produkt tygodnia
  PORADY  
Sneakery - jak je nosić zimą?

Chociaż za oknem chłodno i ponuro nie musisz rezygnować z wygodnego, sportowego obuwia. Wręcz przeciwnie, sneakery to absolutny hit sezonu, dlatego muszą się ...

Nie daj plamy na nartach! 5 zasad postępowania z ...

Wystarczy kilka godzin na nartach w słoneczny dzień, by dorobić się przebarwień, i  to większych niż latem! Śnieg i lód odbijają promienie słoneczne, przez ...

Jak przechowywać perfumy

Każde perfumy mają termin ważności. Zazwyczaj od 12 do 36 miesięcy. Ale to termin umowny. W praktyce perfumy zachowują wysoką jakość o wiele dłużej. Trzeba ...

  POPULARNE  
Nowy podkład Rimmel Match Perfection
"50 twarzy Greya" - film: kto zagra główne role?
Nowe oblicze Greya - Recenzja
10 najmodniejszych stylizacji męskiego zarostu na 2016 rok